Showing 1 of 959 conversations about:
archie4oz
7
Feb 22, 2018
bookmark_border
I got mine Feb 16th, and hooked it up last night. Sadly no sound out of the headphone jack. Big tube lights up, but little tube doesn't. Oddly though, I put an audio source on "output" RCA connectors and was able to hear audio (faintly) on the headphone jack... :(
Feb 22, 2018
jkittlesen
33
Feb 22, 2018
bookmark_border
Bad news, I would hate to hassle with a return on this amp.
Good luck and keep us updated!
Feb 22, 2018
jkittlesen
33
Feb 22, 2018
bookmark_border
Be sure to try another tube just in case of a faulty 6NS7.
Feb 22, 2018
jkittlesen
33
Feb 22, 2018
bookmark_border
I have a spare if you need one!
Feb 22, 2018
archie4oz
7
Feb 27, 2018
bookmark_border
So a Tung Sol 6SN7GTB arrived in the mail this evening. Plugged it in and things seem all fine now (good glow), getting solid audio out of my headphone jack (driving some HD6XXs).
For a few minutes I was getting a left-channel hum, but it seems to have equalized out to both ears now. Even with volume all the way down. I'm wondering if I'm picking up line noise or do the tubes just need some burning in? I start to get some audible amp noise with the volume knob at just above 9 o'clock, but I'm guessing that might be just the source (computer headphone/line-out jack at the moment). Any recommendations on burn-in procedures?
Feb 27, 2018
jkittlesen
33
Feb 27, 2018
bookmark_border
Glad that solved the issue! Some is because of burn-in, but I also had some motherboard PC noise and ordered a DAC.
Good luck and keep up the good work.
Feb 27, 2018
jkittlesen
33
Mar 4, 2018
bookmark_border
I have tried a multitude of tubes that require no burn in! No hum...............do not buy into the 72 hr burn!
Mar 4, 2018
Dave71
10
Mar 4, 2018
bookmark_border
Well I had a bad hum when I first bought my darkvoice. I replaced the stock tubes with RCA tubes and there was still a hum. I followed the burn in directions from the link and the hum is gone. Burn-in is real in this instance
Mar 4, 2018
archie4oz
7
Mar 4, 2018
bookmark_border
Yeah mine had a pretty solid hum too. 48hrs into the 6SN7 burn-in and the hum was reduced to half.
Mar 4, 2018
View Full Discussion