Showing 1 of 1229 conversations about:
manateemilitia
9
Dec 6, 2017
bookmark_border
So excited to try these headphones out I met the delivery person at the door. Plugged them into my amp and... nothing! Right channel totally dead (swapped the inputs to double-check).
Total bummer! Just came here to vent while I await a warranty return.
Dec 6, 2017
pedantic
15
Dec 6, 2017
bookmark_border
Mine was the left channel. Between us we have a working set!
Dec 6, 2017
manateemilitia
9
Dec 7, 2017
bookmark_border
I got tired of waiting for a support response and re-soldered the bad lead myself. Not difficult to do if you have some experience and there are teardown vids on youtube.
Dec 7, 2017
pedantic
15
Dec 7, 2017
bookmark_border
I took the grill off but didn’t see anything obviously wrong. Plus I don’t have a soldering iron. Maybe I’ll just brave the cold and rain in Austin and buy one from Fry’s
Edit: Have a soldering iron now. Did you just desolder and resolder the wire?
Dec 7, 2017
manateemilitia
9
Dec 7, 2017
bookmark_border
Funny, I'm in Austin as well!
Anyway, yeah, I resoldered the silver wire since it was very loose and I think just held on by the reinforcement thread.
Also, got a response from Massdrop support that I need to contact Hifiman directly for a replacement so I'm glad I went with this fix.
Dec 7, 2017
LarsRuneCPH
6
Jan 3, 2018
bookmark_border
Can you please provide at link to the vid of the teardown. I have a dead left channel. Want to try the soldering. Thanks.
Jan 3, 2018
pedantic
15
Jan 3, 2018
bookmark_border
https://youtu.be/6SZ1BllYXTI?t=46 You only need to remove the grill. There should be two wires soldered to the connection points for the audio jack. On my set, there wasn't anything that appeared wrong with the wiring. Best of luck.
Jan 3, 2018
LarsRuneCPH
6
Jan 3, 2018
bookmark_border
Thank - soldering I go!
Jan 3, 2018
View Full Discussion