Showing 1 of 990 conversations about:
skuko
49
Oct 31, 2017
bookmark_border
looking for help here. received the board and it looks just fine on the outside, no scratches or anything.
when i plug it in tho, the leds light up with the rainbow effect and everything works as far as i can tell, EXCEPT the fn and menu keys under the right shift.
the FN key is just a winkey and the menu key does not seem to anything at all. this is under win10 x64 ultimate.
do i have to install a specific driver, or flash the board? like this i cannot control the leds at all, which is really annoying.
how do you guys control the LED lighting?
Oct 31, 2017
ChitownM2
735
Oct 31, 2017
bookmark_border
so the keys not work or do the LEDs not work on the FN and menu keys?
If it's the keys that don't work, I would try removing the keycap and taking the switch out since they are hot swappable. It may just not be seated correctly.
If the LEDs don't work, you received a defective board and will need to open a support ticket to have MD send you a new one.
LED lighting will be controlled by software that is not yet completed. The board shipped earlier than expected and IC hasn't finished the configuration software yet.
Oct 31, 2017
skuko
49
Oct 31, 2017
bookmark_border
sorry, i should have stated that i'm not new to mech boards, although this is my first custom :)
right, so i had the following problem. all keys work, all leds light up. the only only two keys that were not working properly were FN and menu, whereby FN was just a normal winkey and menu did not work at all, even though the led is lit.
so i found out that this is a matter of firmware flashing. i flashed the firmware to the "no animations" just to get the fn key working and to get rid of the stupid unicorn vomit animation :)
so the FN key is now functional and i can manipulate the LED brightness and turn them on/off, but the menu key still does not work. the led under it is lit, but for instance when i select a file in windows file explorer and press menu, nothing happens. i'd expect the context menu on the file to appear.
i have already tried a different switch in its place (since they included a switch puller, which is awesome :) still it's the same situation.
Oct 31, 2017
JKnife
4
Oct 31, 2017
bookmark_border
I had to flash the latest firmware from input.club to get the function key working.
Steps I followed. - Downloaded the latest default firmware from https://input.club/configurator/ (in the top-ish left select K-Type standard from the drop down, then click the red button on the right named download firmware) - Extracted the firmware - Followed the steps here https://github.com/kiibohd/controller/blob/master/Documentation/Keyboards/K-Type.md for flashing NOT entering the flash mode(up to dfu-util -D kiibohd.dfu.bin, type that in but don't press enter) - Opened the on screen keyboard - Followed the steps for entering flash mode - Using the on screen keyboard press enter in the console
Oct 31, 2017
Takeru
1
Nov 1, 2017
bookmark_border
same here. flashing the firmware enabled the fn key, but MENU seems broken. I set the MENU button to mouse BTN 2 for now. At least this confirms the button itself is functionally fine, and looks like the MENU keyboard function is not working.
Nov 1, 2017
skuko
49
Nov 1, 2017
bookmark_border
replace the MENU function in the configurator with the APP function. that solves the problem. someone elsewhere recommended it to me, it worked flawlessly.
Nov 1, 2017
View Full Discussion