Showing 1 of 216 conversations about:
ohshitgorillas
33
Nov 28, 2015
bookmark_border
The trial version works with some DACs but not my main one, the AMB gamma1.5
Nov 28, 2015
Darin_Fong_Audio
134
Fong Audio
Nov 28, 2015
bookmark_border
Hi ohshitgorillas, If you want to try troubleshooting your AMB Gamma DAC, let me know. Just to get it working, I recommend using Direct Sound in your media player app. When you have that DAC selected in the Out Of Your Head Control Panel Output Devices, do the audio level meters register any audio? Or is there nothing?
When that DAC is selected, what are the diagnostic numbers doing in the lower left corner of the Out Of Your Head Control Panel? Are they climbing up higher and higher? Or are they cycling around a particular value?
Please try selecting another output device (which works) and then switching back to the AMB DAC. Do you get any sound then?
I'd also be more than happy to take this offline and e-mail directly at info@fongaudio.com
-Darin
Nov 28, 2015
ohshitgorillas
33
Nov 29, 2015
bookmark_border
Hi Darin,
It seems that my DAC is at fault, since it's currently not playing certain sampling rates. (it's a DIY piece and I probably did something wrong). So, your software is not at fault in this case beyond that it was pushing a sampling rate that the DAC couldn't reproduce. However, I did notice while using an iBasso DX90 that there was quite a bit of clipping. I had to turn the source (foobar2k) down quite a bit to get rid of the clipping. With my Dragonfly DAC, everything worked perfectly smoothly.
Best, oh shit gorillas
Nov 29, 2015
View Full Discussion